Roekeloos rijden


Elke dag ergeren automobilisten zich aan het roekeloos rijgedrag van anderen. Mensen hebben geen geduld en handelen onmaatschappelijk door de regels te overtreden. Op de foto die Dagblad Suriname ontving van een burger, zijn voorbeelden te zien van de Mohamed Rashid Pierkhanweg bij de kruising met de Magentakanaalweg, evenals bij de Coesewijnestraat. Mensen voeren inhaalmanoeuvres uit op locaties waar die niet zijn toegestaan en er zijn ook anderen die een volledig kruispunt blokkeren waar ze geen voorrang hebben.

Hoewel het bekend is bij de politie, zijn ze  echter niet zichtbaar. De spitsuren zijn bekend, evenals de verschillende knooppunten, echter is de politie niet te zien. De politiepatrouilles zijn zeer schaars, waardoor het wangedrag in het verkeer alleen maar toeneemt, omdat de burgers weten dat de controle mank is.

De infrastructuur moet ook worden aangepast om veiliger rijgedrag te bevorderen.
Dit kan onder meer door het verbeteren van wegen, het plaatsen van verkeersborden en aanbrengen van wegmarkeringen.

Vanwege de financiële crisis waarin het land zich bevindt, wordt niet verwacht dat er veranderingen zullen plaatsvinden. Nu meer dan ooit is het de taak van de politie om de ergernis bij automobilisten weg te nemen.

error: Kopiëren mag niet!