“Een mondkapje dragen nog steeds van belang”

Een mond- of neusbedekking nu op doen zien velen niet meer zitten. Vele burgers geven aan in gesprek met Dagblad Suriname, dat zij blij zijn normaal rond te kunnen lopen, dus zich niet meer gevangen willen voelen. “Een mond- en neusbedekking voelt hinderlijk aan. Het ademen gaat niet en het praten gaat moeilijk’, zegt een vrouw.

“Een tijd terug deed ik het op, omdat het nodig was, maar nu is het helemaal niet nodig. Er zijn nog mensen die het wel van belang vinden om een mondkapje op te doen. Maar, dan de oudere generatie. Ik heb veel oudere mensen net mij gezien met een mond- en neusbedekking. Je ziet de jongere generatie vrij lopen”, zegt oma Til.

“Ik kan niemand zeggen wat zij moeten doen, maar vind dat zij zich toch moeten beschermen met een mond- en neusbedekking als zij in een ruimte zijn waar veel mensen zijn. Daarnaast heb je ook mensen die niet weten te hoesten of niezen, als de persoon dan ziek is, ben je zo snel ook besmet”, aldus oma Til.

“Velen voelen zich niet op hun gemak, maar ik denk aan mijn veiligheid. Mijn kleinkinderen willen ook geen mondkapje opdoen in het dagelijks leven, maar beschermen zichzelf wel als zij tussen veel mensen zijn. Het visus is er nog, maar beschadigt velen niet als toen, maar er zijn veel meer ziekten over het algemeen, dus jezelf beschermen blijft nodig.”

TM

error: Kopiëren mag niet!