Oude glasfabrieken gevonden in Japan, Zuid-Korea zijn afkomstig uit Iran: museumfunctionaris

Een Iraanse museumfunctionaris zegt dat archeologische studies aantonen dat de glazen die in Japan, Zuid-Korea en de rest van het oude Han-rijk zijn gevonden, afkomstig zijn uit Iran en de noordelijke provincie Gilan.

Meysam Navaeian, directeur van de musea in Gilan, zei dat glas een van de culturele en archeologische troeven van de Iraanse provincie is.

Hij verwees naar een boek met de titel ‘Persian Glass’, geschreven door de Japanse archeoloog Shinji Fukai, waarin hij zei dat de onderzoeker op het gebied van oude geschiedenis verantwoordelijk was voor de archeologische opgravingen van Iran en Irak meer dan zeven decennia geleden, en hij stuitte op historische voorbeelden van glaswerken die hij had gezien in Japan en Zuid-Korea.

Tijdens zijn studie ontdekte hij dat de oorsprong van deze glaswerken het noorden van Iran was, zei de museumfunctionaris.

Hij zei dat hij geloofde dat de productie van glas in Gilan teruggaat tot 2300 jaar geleden in het tijdperk van het Parthische rijk.

Er waren grote glaswerkplaatsen in de Deylaman-regio in het noorden van Iran en hun producten werden geëxporteerd naar Oost-Azië via Khorshid Road, zei Navaeian, eraan toevoegend dat soortgelijke glasfabrieken ook in Duitsland zijn gevonden.

error: Kopiëren mag niet!