Werkzaamheden tweede waterbron Henar gestart

In het voorzieningsgebied Henar in het district Nickerie zijn dinsdag 11 juli  de werkzaamheden voor de aanleg van een tweede waterbron van start gegaan. Verschillende sprekers benadrukten het belang van de nieuw te boren waterbron, de watervoorziening in het gebied verbeteren.

Onder meer districtscommissaris Senrita Gobardhan zei,  dat water een basisbehoefte is die essentieel is om te kunnen leven en zich gezond te kunnen ontwikkelen.

Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) sprak heel blij te zijn “met dit heugelijk feit”. “Ik zie de blijdschap ook op de gezichten van jullie die hier aanwezig zijn.”

De boorwerkzaamheden worden verricht door The Kuldipsingh Group. De waterbron wordt geboord op een diepte van ongeveer 300 meter. 

SWM-directeur Lienga onderstreepte, dat de maatschappij vanaf de overdracht van de onderstations door NH bezig is geweest met het voortraject. Ook is het oplossen van de waterproblematiek te Henar vanaf het aantreden van de regering hoog op de agenda geplaatst.

error: Kopiëren mag niet!