Bond AZP geeft minister van Volksgezondheid ultimatum

Het personeel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is het wachten op de storting van de overbruggingstoelagen beu. De overeengekomen overbruggingstoelage tussen ziekenhuisbonden en de overheid is tot heden niet conform afspraak uitbetaald, aldus de bond in een dinsdag uitgebracht persbericht.

Gebleken is, aldus de bond, dat sinds mei van dit jaar het personeel de toelage niet heeft ontvangen. De minister heeft als antwoord op een schrijven van de ABPLAZ alsook in de media aangegeven, dat het wachten op het ministerie van Financiën is, voor uitbetaling van de toelage.

Volgens berichtgeving van de minister zal het personeel ook de koopkrachtversterking, die vanaf mei 2023 aan de overige landsdienaren is toegekend, krijgen. Ook hieromtrent wil het personeel duidelijkheid.

De ABPLAZ heeft in een schrijven van maandag 10 juli de minister een ultimatum tot vandaag, woensdag 12 juli, gegeven om er voor zorg te dragen dat de uitbetaling van de overbruggingstoelage plaatsvindt, bij uitblijven hiervan zal de ABPLAZ zich vanaf donderdag 13 juli beraden over de situatie.

error: Kopiëren mag niet!