Nog geen definitief besluit terugdraaiing koopkrachtversterking regering

Er is nog geen definitief besluit genomen door de regering over het terugdraaien van de 50 procent koopkrachtvoorziening aan regeringsleden. De regering heeft wel aangegeven open te staan voor de eis van de gezamenlijke vakbeweging aan de regering om het besluit inzake koopkrachtvoorziening terug te draaien.

Armand Zunder, voorzitter van de vakcentrale PWO (Progressieve Werknemersorganisatie) tevens lid van het presidium van de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) zegt desgevraagd, dat afgelopen maandag Ravaksur ontvangen is door een vertegenwoordiging van een cluster van ministers, bestaande uit de ministers van Financiën en Planning en Binnenlandse Zaken, respectievelijk Stanley Raghoebarsing en Bronto Somohardjo. De twee overige leden van de cluster van ministers, te weten de ministers van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), en die van Arbeid, Jeugdzaken en Werkgelegenheid (AWJ), respectievelijk Albert Ramdin en Steven Mac Andrew, waren niet aanwezig bij de bespreking met Ravaksur. 

Ravaksur had op 3 juli de president aangeschreven met het verzoek om binnen twee weken ontvangen te worden voor een gesprek over de 50 procent koopkrachtvoorziening aan regeringsleden. Ravaksur liet toen in de brief weten, dat zij staat achter het besluit van de Centrale Landsdienaren Organisatie (CLO) voor toepassing van het gelijkheidsbeginsel en ook 50 procent koopkrachtversterking toe te kennen aan alle landsdienaren. 

Armand Zunder zegt, dat de ministers naar verwachting woensdag 12 juli verslag zullen uitbrengen aan de regeringsvergadering over de bespreking met Ravaksur. Het definitief besluit over terugdraaiing van het besluit over de koopkrachtvoorzieing aan regeringsleden zal daar (in de regeringsvergadering) worden genomen.

Donderdag vindt het vervolg van de bespreking met Ravaksur plaats. Ravaksur zal dan vernemen wat het definitief besluit is van de regering. Wat de toelagen van de directeuren en onderdirecteuren betreft is tijdens de bespreking afgelopen maandag door minister Bronto Somohardjo ervoor gepleit dat die wel doorgaan, maar dat die geen 50 procent zullen zijn. Daarbij werd gewezen op de cruciale rol die directeuren en onderdirecteuren op de verschillende ministers vervullen bij de uitvoering van het het beleid.

Donderdag, wanneer Ravaksur en de regering weer om de tafel gaan zitten, zal ook de kwestie van aanpassing van de belastingschijven worden besproken.

SS

error: Kopiëren mag niet!