Drie mannen overvallen en verwonden bewoner aan Gulzarweg, Wintiwai

De drie verdachten R.D. (29), P.S. (23) en de 39-jarige M.P. zijn op vrijdag 7 juli kort na beroving met geweldpleging door de politie van het bureau Latour en leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) aangehouden.

Na melding van een beroving middels geweldpleging aan de Gulzarweg te Wintiwai, gingen agenten van politiebureau Latour naar het adres voor onderzoek. Daar aangekomen werd het slachtoffer M.M. (37) met letsels aan een bovenarm aangetroffen. Hij zei tegen de agenten, dat hij in zijn kamer via zijn mobiele telefoon naar muziek lag te luisteren, toen hij plotseling iemand hoorde roepen. Aangezien hij dacht dat het een bekende was, liep hij de kamer uit en maakte de voordeur van de woning open. Tot zijn verbazing zag hij twee onbekende mannen van wie één gewapend was met een vuurwapen. Hij rende direct zijn slaapkamer binnen en deed de deur op slot. 

Terwijl de verdachten het huis overhoop haalden, bewapende hij zich met een scherp voorwerp dat hij in zijn kamer had bewaard en liep naar buiten om zijn have en goed te beschermen. Bij die gelegenheid zag hij één van de verdachten zijn tas inhoudende grote geldbedragen in SRD, Euro en andere spullen van het dressoir wegnemen. Hij raakte in een gevecht met de mannen, waarbij één van de verdachten een kapverwonding aan zijn hand opliep. 

De gewapende verdachte bracht hem met het wapen een slag toe aan een bovenarm, waardoor hij een verwonding opliep. 

Na de overval verlieten de twee verdachten de plek met medeneming van de buit in een gereedstaand voertuig.

In samenwerking met het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) werd het gebied uitgekamd, waarna de drie verdachten na enige tijd in de directe omgeving werden aangehouden. In het voertuig werden door de politie verschillende goederen aangetroffen, waaronder een jachtgeweer met 5 hagelpatronen, en in beslag genomen. Het slachtoffer M.M. en de verdachte M.P. moesten medisch worden behandeld.

Na medische behandeling van M.P. werden de drie verdachten, die naar het politiebureau waren overgebracht, voorgeleid en zijn afstemming met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!