Een glimlach op de gezichten van kinderen toveren

Spelen en samen zijn, daar houden heel veel kinderen van. Maar, door de moeilijke tijd is het moeilijk voor ouders om dat te realiseren. Ook zijn er weinig plekken waar kinderen zichzelf kunnen zijn en er zijn ook  weinig activiteiten. Om dit toch te kunnen doen hebben enkele kinderen in een buurt bedacht om bijeen te komen en een leuke tijd te hebben. 

Radha, 18 jaar, zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat zij en haar vriendinnen op het idee kwamen enkele kinderen van de buurt bij hen bezig te houden.
“De ouders hebben het druk en niemand heeft echt tijd voor de jeugd nu. Mijn vriendinnen en ik ontmoeten elkaar vaak, maar wij zien ook heel veel kinderen alleen en zo zielig zitten, dus dachten wij iets te beginnen”, zegt Radha.

“Natuurlijk met onze ouders toestemming en die van de kinderen is het helemaal gelukt. Met eigen middelen en ondersteuning van onze ouders en die van de kinderen die deel hebben genomen. was het een heel leuke dag. Twee weken heeft het genomen om alles voor elkaar te brengen. Nadat wij op het idee kwamen zijn wij huis aan huis gegaan om de ouders te overtuigen, wij namen wel een kans, want wij wisten niet wat ons te wachten stond. Je had ouders die de zaak niet vertrouwden en het maar hebben gelaten en anderen die wel mee hebben gedaan. Wij ontmoeten elkaar dan op het afgesproken tijdstip op het open veld, dus het  sportveld van de buurt, en hebben leuke activiteiten gedaan. De kinderen moesten wel afgezet worden door hun ouders en weer opgehaald worden. Ook kwamen er enkel kinderen die er niets van wisten, het was een geslaagde dag. Met zelfgemaakte koekjes van sommige ouders en lekkers was het nog leuker. De spelletjes van vroeger waren er zeker bij”, zegt Radha, “omdat mijn oma de kinderen ook bezig hield”.

“Dit heeft mij laten inzien, dat een initiatief niet alleen van ouders hoeft te komen. Als je iets niet goed ziet gaan en het leuk wilt hebben, dan doe je het gezamenlijk. Ik hoop dat velen ons voorbeeld overnemen. Wacht niet op de overheid, instantie of organisatie om een glimlach op je kids gezicht te zetten of een sportdag te houden. Door eigen kunnen lukt het zeker, je gaat misschien uitvallers hebben, maar wees niet bang, praat en ga verder, het zal zeker lukken”, aldus Radha. 

TM

error: Kopiëren mag niet!