Minister Kuldipsingh waarschuwt handelaar voor uitdelen kadobonnen aan ambtenaren

De minister van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie Rishma Kuldipsingh, heeft een handelaar erop gewezen, dat het niet toegestaan is om ambtenaren van kadobonnen te voorzien.

Deze handelaar deelt ter gelegenheid van zijn verjaardag bonnen uit ter waarde van SRD 57.000 aan medewerkers van het ministerie. De minister heeft de handelaar geadviseerd om deze bonnen te schenken aan sociale instellingen.

Het aannemen van geschenkbonnen door ambtenaren wordt gezien als onethisch of ongepast, omdat het de schijn van belangenverstrengeling kan wekken.

Dit kan het vertrouwen in de overheid schaden.

Het is van belang dat er binnen de ministeries een algemeen beleid wordt opgesteld met betrekking tot geschenkbonnen en giften die als een vorm van corruptie kunnen worden gezien. Het ingrijpen op incidentele basis is opvallend.

Het moet een algemeen beleid zijn waarin wordt bepaald wanneer het wel en niet is toegestaan. Dit beleid kan variëren van het beperken van de waarde van de bonnen tot het verplicht stellen van het melden van ontvangen geschenken.

Deze regels zijn bedoeld om belangenconflicten te voorkomen en de integriteit en onpartijdigheid van ambtenaren te waarborgen.

Het is belangrijk om de geldende regelgeving en richtlijnen binnen een specifieke organisatie te raadplegen om te bepalen of ambtenaren geschenkbonnen mogen aannemen. Het is raadzaam om voorzichtig te zijn en zoveel mogelijk elke schijn van belangenverstrengeling te vermijden.

Het naleven van de integriteitsregels draagt bij aan het behoud van vertrouwen en geloofwaardigheid in de overheid.

error: Kopiëren mag niet!