Guyana Defence Force opent luchtvaartschool voor Caribisch gebied

De Guyana Defence Force (GDF) zal een luchtvaartschool oprichten om militaire en civiele piloten op te leiden voor zowel de lokale als de Caribische markten. President Irfaan Ali hoopt dat het plan goedgekeurd zal worden tegen het einde van het jaar, zodat de school in het eerste kwartaal van 2024 operationeel kan zijn.

De school zal worden geleid door het Air Corps en zal zowel militaire, veiligheids- als civiele piloten opleiden. Naast deze aankondiging heeft de president ook gezegd dat Guyana vliegtuigen van het type Dornier 228 van Hindustan Aeronautics Limited (HAL) zal kopen.

Deze vliegtuigen zullen de verouderde Skyvan (zie foto hieronder) vervangen en zullen gebruikt worden om de exclusieve economische zone (EEZ) van Guyana te beschermen, waaronder het tegengaan van illegale visserij.

Daarnaast zal het Air Corps de operaties en het onderhoud van de GUYSUCO-hangar overnemen om luchtvaartdiensten te verlenen aan het Air Corps en de politie.

De president drong ook aan op een verandering in de werkcultuur om de aandacht te vestigen op veiligheid, verantwoordelijkheid en discipline.

error: Kopiëren mag niet!