RGD-directrice Nishita Gajadin: “De RGD-artsen zijn uitbetaald”

De artsen bij de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) zijn gisteren, maandag 10 juli, uitbetaald. De betaling heeft vertraging opgelopen nadat de Vereniging van Regionale Gezondheidsdienst Artsen (VRA) bij de RGD beslag ha dlaten leggen op bankrekeningen van de organisatie. Directrice Nishita Gajadin stelt tegenover Dagblad Suriname, dat de directie steeds alles eraan doet om de belangen van het personeel en artsen veilig te stellen. Vanuit de directie wordt het pad van dialoog en overleg bewandeld. Maar, de VRA is een vijandige houding aangegaan. Dit wordt betreurd. 

Directrice Gajadin stelt dat RGD’ers zich inzetten, voor goede gezondheidszorg voor burgers verspreid over Suriname. Zij benadrukt dat intern de financiële uitdaging groot is. “Desondanks doen wij er alles aan om de operaties draaiend te houden.” De RGD biedt vele essentiële diensten aan en is haast niet weg te denken in de samenleving. De RGD verkeert de laatste jaren in zwaar financieel weer waardoor zij sterk afhankelijk is van deze overheidsondersteuning om de bedrijfsvoering in stand te houden,

Perikelem

De perikelen bij de RGD houden al een tijdje aan. De bond wil een loonsverhoging van 50% voor de artsen bij de gezondheidsorganisatie. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft eerder aangegeven het te betreuren dat de bond acties voert. Hij zei zich niet te kunnen voorstellen dat artsen in actie gaan. “Wat ga je aan een patiënt zeggen? Ik ben in actie voor een beter loon”, zei de bewindsman, die zelf ook arts is van huis uit. Hij riep zijn vakgenoten op om het pad van dialoog te kiezen. “Blijf werken en als je ontevreden bent over je loon, blijf praten en praten.” Volgens de minister gaat men tegenwoordig te snel over tot actie. “Er is hier geen sprake van een arbeidsconflict. Ik doe een beroep op elke individuele arts”, zei de minister. 

Tijdens een eerder onderhoud met de bond heeft de directie een dringend beroep gedaan op het bestuur om het ingediende wensenpakket, waarin een loonsverhoging van 50 procent wordt geëist, te herzien omdat deze niet te dragen is door de organisatie. Vorig jaar was de VRA ook al in actie.

error: Kopiëren mag niet!