Brazilië meldt stijging naar nieuw record in zakelijke investeerders in cryptocurrencies

Brazilië was getuige van een sterke toename van het aantal rechtspersonen dat investeerde in cryptocurrencies, aangezien 80.200 bedrijven hun activiteiten in mei aan de IRS meldden, waarmee het vorige record van april werd overtroffen.

Particuliere beleggers kenden echter een lichte terugval. De IRS meldde dat 1,92 miljoen individuen hun cryptocurrency-operaties in mei hebben aangegeven, een daling van 4,7% in vergelijking met april.

Het totale bedrag dat in Brazilië in cryptocurrencies is geïnvesteerd, is gedaald, zoals gerapporteerd aan de IRS. In april bedroegen de investeringen R$ 21,8 miljard, het hoogste sinds mei 2021.

In mei daalde het cijfer echter met 26% tot R$ 16,1 miljard.

De daling van de investeringen was met name merkbaar bij operaties die via buitenlandse beurzen werden uitgevoerd, van R$ 4,7 miljard in april tot R$ 1,5 miljard in mei.

Operaties die zonder makelaars werden uitgevoerd, zagen ook een daling, van R $ 2,49 miljard naar R $ 2,36 miljard. Aan de andere kant bereikten de operaties via binnenlandse beurzen R $ 12,2 miljard.

De deelname van vrouwen aan de markt nam toe, waarbij vrouwen goed waren voor 12,04% van de operaties, tegen 10,55% in april.

Mannen waren verantwoordelijk voor 87,96% van de operaties, tegen 89,45%. Deze cijfers zijn echter nog ver verwijderd van het record van 27,08% in december 2022.

error: Kopiëren mag niet!