Verstappen claimt Britse GP voor 6e opeenvolgende overwinning, Norris eindigt als 2e

NORTHAMPTON, ENGELAND – JULI 09: Racewinnaar, Max Verstappen uit Nederland en Oracle Red Bull Racing, tweede geplaatste Lando Norris uit Groot-Brittannië en McLaren vieren feest met als derde geplaatste Lewis Hamilton uit Groot-Brittannië en Mercedes op het podium tijdens de F1 Grand Prix van Groot-Brittannië op Silverstone Circuit op 9 juli 2023 in Northampton, Engeland.
Max Verstappen zette zijn dominantie dit seizoen voort door zondag voor het eerst in zijn carrière de Britse GP te claimen.

Het is ook de eerste keer dat de Red Bull-coureur zes opeenvolgende races wint en de constructeur helpt het record van 11 opeenvolgende overwinningen van McLaren te evenaren.

“11 overwinningen op rij, dat vind ik behoorlijk ongelooflijk”, zei Verstappen.

VERSTAPPEN GEEFT RED BULL 11E OVERWINNING OP RIJ!

Pure overheersing terwijl de records blijven verdwijnen voor de titelverdediger en zijn team.


McLaren’s Lando Norris, die Verstappen passeerde om aan de race te beginnen en kort de leiding vasthield, werd tweede en was daarmee de beste finish uit zijn carrière. Het was ook zijn eerste podium sinds april 2022 en zevende van zijn carrière.

‘Behoorlijk gestoord,’ zei Norris. “Best verbazingwekkend, behoorlijk krankzinnig.”

Hij voegde eraan toe: “Ik heb het gevecht zo lang mogelijk naar Max gebracht.”

Lewis Hamilton, die als zevende startte, kon zijn Mercedes de laatste 10 ronden niet om Norris heen krijgen en eindigde als derde. Het is zijn derde podiumplaats in vier races.

“Dit is een goed positief punt voor ons als team om te weten waar niet zo ver weg is”, zei Hamilton.

error: Kopiëren mag niet!