De aanvoerder van het Indiase voetbalteam, Sunil Chhetri,

De aanvoerder van het Indiase voetbalteam, Sunil Chhetri, heeft de opmerkelijke prestatie geleverd om de op twee na hoogste scorer onder actieve voetballers te zijn in termen van internationale goals. Dit nieuws werd op 7 juli 2023 gemeld door de Khaleej Times.

Ondanks de dominantie van bekende voetbalsupersterren als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, is het indrukwekkend om te zien dat Chhetri dicht achter hen op de lijst staat. De prestatie van Chhetri volgt op de overwinning van India op Koeweit in de beker van de South Asian Football Federation (SAFF). In een spannende wedstrijd wist India gelijk te maken met Koeweit en won uiteindelijk met 5-4 na strafschoppen, waarbij Chhetri het team naar succes leidde.

Afgezien van zijn uitstekende prestatie op het veld, trok Chhetri ook aandacht voor zijn vrijgevigheid. Nadat hij voor het tweede opeenvolgende jaar de SAFF-beker had gewonnen, overhandigde hij de trofee belangeloos aan zijn teamgenoten, zodat ze konden genieten van de glorie van hun collectieve prestatie.

Dit recente succes in het Indiase voetbal is een indicatie van de groeiende belangstelling en steun voor de sport in het land, dat van oudsher op cricket gericht is. Een hartverwarmend moment tijdens de SAFF-finale was toen meer dan 20.000 fans in het Bengaluru-stadion samenkwamen om het patriottische volkslied ‘Vande Mataram’ te zingen, waarmee ze hartstochtelijk het Indiase team toejuichten. Talloze video’s die deze emotionele scène vastleggen, met de Indiase spelers die meezingen in het refrein, zijn sindsdien virale sensaties geworden.

error: Kopiëren mag niet!