Voormalig gymnastiek dokter Larry Nassar stak meerdere keren neer in de federale gevangenis van Florida

De voormalige gymnastiek dokter Larry Nassar is meerdere keren neergestoken in een federale gevangenis in Florida. Nasser is veroordeeld voor seksueel misbruik van vrouwelijke gymnasten en zit tientallen jaren gevangenisstraf uit.

De aanval vond plaats tijdens een woordenwisseling met een andere gedetineerde persoon. Nassar werd gestoken in de rug en de borst, maar zijn toestand is stabiel. Hij is ook veroordeeld voor het bezit van kinderpornografie. Meer dan 100 vrouwen hebben gezamenlijk meer dan $1 miljard geëist van de federale overheid voor het falen van de FBI om Nassar te stoppen toen ze op de hoogte waren van de beschuldigingen tegen hem in 2015.

Michigan State University heeft ingestemd met het betalen van $500 miljoen aan meer dan 300 slachtoffers, terwijl USA Gymnastics en het Amerikaanse Olympisch en Paralympisch Comité een schikking van $380 miljoen hebben getroffen.

Het Hooggerechtshof van Michigan heeft vorige maand een laatste beroep van Nassar verworpen. Nassar’s advocaten hadden betoogd dat hij in 2018 oneerlijk was behandeld en recht had op een nieuwe hoorzitting, maar het Hooggerechtshof oordeelde dat er geen reden was om de zaak te heropenen.

error: Kopiëren mag niet!