100 jaar vandaag voor mevrouw Adjidjan (Jet) Dahoe

Mevrouw Adjidjan (Jet) Dahoe, gehuwd Ilahi, mag vandaag 100 kaarsjes uitblazen. Dit heugelijk feit viert zij in familieverband en met de Surinaamse Islamitische Vereniging (SIV). Mevrouw Dahoe is een vrouw die voor velen “symbool” staat voor gelovig, liefde, medemenselijkheid, zorg, discipline en keihard werken.

Ze is geboren aan de Boven-Pararivier, uit een gezin van zes kinderen, waarvan zij de tweede is. Op 7 februari 1937, als 13-jarige, is ze in het huwelijk getreden met de 16-jarige Sohrabali Ilahi. Ze hebben samen 11 meisjes en 4 jongens gekregen. Ze heeft nu 16 kleinkinderen, 20 achterkleinkinderen en 3 achterachterkleinkinderen. Zij kon op haar 61ste recitaties doen uit de Heilige Koran.

Mevrouw Dahoe heeft zich jaren ingezet voor de Surinaamse Islamitische Vereniging, in het bijzonder voor de weeskinderen, alsook het meehelpen bij sociale activiteiten van de SIV. Op haar 83ste werd ze geridderd door de president van Suriname tot Officier in de Orde van de Gele Ster, voor haar inspanningen bij het kinderhuis van de SIV.

In haar leven heeft ze helaas ook vele droevige en vervelende momenten gehad, waaronder de instorting van de familiewoning zo’n 70 jaar geleden, het verlies van haar dierbare echtgenoot en vijf kinderen op verschillende momenten en periodes van ziektes. Gelukkig heeft zij met de hulp, kracht en wil van Allah, zoals zij dat altijd zelf zegt, altijd gesterkt.

Het huis aan de Eldoradolaan, waar het gezin vanaf 1961 woont, stond altijd open voor een ieder. Zij is tot op heden nog steeds geliefd bij velen. De afgelopen 5 jaar heeft ze zorg nodig gehad, maar doet relatief nog veel zelfstandig, waaronder haar maaltijden nuttigen. Tot slot dankt mevrouw Dahoe Allah op de eerste plaats en een ieder die haar bijgestaan heeft in die 100 mooie jaren .  

(Rahana N.)

error: Kopiëren mag niet!