Bla bla…pprrrt

De vicepresident van de Republiek Suriname, Ronnie Brunswijk, heeft een behoorlijk lange scheet gelaten. Nou, en? De stank ervan verspreidt zich in de wijde omtrek. Bezit die mededeling enige nieuwswaarde? Natuurlijk. De scheet van elke kroonprins trekt volle aandacht. Ook SDU is daardoor aan het denken gezet.

Vp Brunswijk slaat weer eens de meest gevoelige snaar aan die we kennen in Suriname.

Etniciteit! Als instrument van de verdeelpolitiek; in het streven naar heerschappij. Bekend verschijnsel van de koloniale periode. Hiermee plaatst SDU het handelen van de vicepresident in perspectief. 

Trouwens, we hebben niet te doen met ‘de-eerste-de-beste’ persoon binnen het politiek-bestuurlijke van het land. Wiens handelen de stemming binnen de hele samenleving helpt beïnvloeden. Dus, SDU maakt geen grap van de vermeende bekroning van Ronnie Brunswijk tot koning.

Wij roepen de burger daarom op om niet in verwarring te geraken van die bijzaak in uw leven. Of Brunswijk koning wil worden of niet… dat is zijn zaak. Hij heeft van u de taak als vicepresident om te zorgen dat het beter gaat in Suriname. Tot nu toe ziet u niets anders dan het tegendeel.

SDU kijkt intussen uit naar enige reactie vanuit regeringskringen waarvan de samenleving wat wijzer wordt. Want op dit moment overheerst een onhoudbare stank. Die ons afleidt van de hoofdzaak: ordening van de wanorde in het land. So fasi wi e set’ hem!

Sociaal Democratische Unie (SDU)

error: Kopiëren mag niet!