Plassen bij Ondrobong

Wie voorbij de busterminal bij ‘Ondrobong’ komt zal een powerhouse opmerken. Niets bijzonders zo lijkt dat op het eerste gezicht, vooral voor wie met de auto of bromfiets langsrijdt. Tijdens een onlangs gehouden parade in de Dr. Sophie Redmondstraat kwamen enkele burgers erachter dat het geen goed idee is om in de buurt van het powerhouse te staan vanwege de enorme stankoverlast.

De geur van urine doet vermoeden dat deze plek meerdere doelen heeft. Naast de distributie van stroom doet de muur dienst als ‘pisbak’. Buren bevestigen dit. 

Een onderneemster is regelmatig getuige van personen die nog even snel hun behoeften tegen de muur doen om vervolgens de bus in te springen. En dat terwijl er een openbaar toilet vlakbij de terminal is. Volgens de vrouw zou het beter zijn als buschauffeurs gratis van het toilet gebruik zouden kunnen maken. “Want je denkt toch niet dat als een chauffeur 5 keer moet plassen op een dag hij dan elke keer SRD 10 zal betalen?”, merkt de onderneemster op. Ze merkt ook op, dat buschauffeurs momenteel in ‘survivalmode’ zijn vanwege de hoge dagelijkse uitgaven. Volgens haar zou het al een stuk minder erg zijn wanneer de faciliteit gratis zou zijn voor de chauffeurs.

“Maar er moet ook controle zijn. Zie jij controle?”, vraagt de vrouw. Wel merkt zij nog op dat er af en toe een ploeg is die de muur komt wassen. “Maar dan nog is het geen gezicht dat mensen tegen het gebouw plassen”, vult zij aan. 

Een andere ondernemer zegt het jammer te vinden, dat juist in hartje centrum van Paramaribo burgers hun stad vervuilen. “Het maakt een verpauperde indruk en dat is niet echt bevorderlijk voor ons imago, want ook toeristen en kinderen lopen hier voorbij”, besluit deze persoon.RB   

error: Kopiëren mag niet!