Zes doden bij crash privéjet buiten Los Angeles

Alle zes mensen aan boord van een klein vliegtuig kwamen zaterdag om het leven toen het vliegtuig neerstortte en brandde in een veld nabij een luchthaven in de buurt van Los Angeles, aldus lokale en federale autoriteiten.

Het vliegtuig, een Cessna C550 zakenjet, was op weg vanuit Las Vegas en stortte neer nabij French Valley Airport in Riverside County, ongeveer 137 km ten zuiden van Los Angeles, rond 04:15 uur, zei de Federal Aviation Administration in een verklaring .

De passagiers en piloot die stierven waren allemaal volwassenen, zei Elliott Simpson, een luchtvaartonderzoeker voor de National Transportation Safety Board, tijdens een persconferentie.

Het privévliegtuig stortte neer op 150 meter van de landingsbaan op het kleine vliegveld, nadat het had geprobeerd een instrument te landen toen een weerfenomeen op zee neerstreek op het gebied, zei Simpson.

De voorwaarden leken te voldoen aan de minimumnormen voor een landing op de luchthaven, zei hij.

Slechts enkele dagen eerder, op 4 juli, stortte een klein vliegtuig met vier inzittenden neer in de buurt van dezelfde luchthaven, waarbij de volwassen piloot om het leven kwam en drie jongeren gewond raakten, zeiden de autoriteiten.

Bij het incident van zaterdag overspoelde het vuur alles behalve de staart van het vliegtuig nadat het was neergestort, zei Simpson.

Luchtfoto’s van lokale media toonden verbrand puin in de vorm van een klein vliegtuig in een zwartgeblakerd deel van een veld aan de overkant van de weg van het vliegveld.

Radargegevens van FlightAware, de website voor het volgen van vluchten, tonen slechts één zakenvliegtuig dat op dat moment van Las Vegas naar French Valley reisde. Dat vliegtuig cirkelde een keer in de buurt van het veld voordat het afdaalde.

Het kantoor van de sheriff in Riverside County, waar de French Valley Airport is gevestigd, zei dat ambtenaren die op de crash reageerden een vliegtuig in een veld hadden gevonden dat volledig in vlammen was gehuld en dat zes inzittenden ter plaatse overleden waren.

De National Transportation Safety Board zal de crash blijven onderzoeken, met meer resultaten verwacht binnen de komende twee weken, zei Simpson. Hij gaf de namen van de overledenen niet vrij.

(Dit verhaal is gecorrigeerd om te zeggen 500 voet, niet 300 voet, in paragraaf 4)

Rapportage door Brad Heath in Washington, Ismail Shakil in Ottawa en Sharon Bernstein in Sacramento; bewerking door Diane Craft en Alistair Bell

error: Kopiëren mag niet!