Megan Rapinoe stopt na WSL-seizoen 2023

Megan Rapinoe heeft aangekondigd dat ze met pensioen gaat na afloop van het seizoen 2023 van de National Women’s Soccer League (NWSL). Rapinoe, een van de meest iconische voetballers in de geschiedenis, staat bekend om haar talent op het veld en haar inzet voor sociale kwesties, zoals LGBTQ+ rechten en gendergelijkheid.

Ze zal deze zomer nog deelnemen aan het WK in Australië en Nieuw-Zeeland, gevolgd door het NWSL-seizoen 2023 met haar team OL Reign. Rapinoe bedankte haar familie, teamgenoten en coaches voor hun steun gedurende haar carrière en kijkt uit naar haar laatste avonturen met het nationale team en de Reign.

Ze heeft een indrukwekkende carrière gehad, met onder andere deelname aan vier WK’s en het winnen van twee Wereldbeker-titels.

Daarnaast heeft ze 63 doelpunten gescoord en 73 assists gegeven in haar 199 interlands voor het Amerikaanse team. Vlatko Andonovski, hoofdcoach van het Amerikaanse vrouwenelftal, prees Rapinoe als een van de belangrijkste spelers in de geschiedenis van het vrouwenvoetbal en kijkt ernaar uit om met haar samen te werken tijdens het WK.

Rapinoe ontving verschillende prijzen en onderscheidingen in 2019, waaronder de FIFA-vrouwenspeler van het jaar en de France Football Ballon d’Or.

error: Kopiëren mag niet!