Man (23) licht vrouwen op die hem naaktfoto’s stuurden via Facebook

De 23-jarige verdachte W.S. is in juni door leden van de afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname voor oplichting, afdreiging, belaging en pornografie in het district Nickerie aangehouden.

Een vrouw had op maandag 29 mei aangifte tegen deze verdachte gedaan. Uit het onderzoek van de politie is komen vast te staan, dat W.S. via Facebook vriendschapsverzoeken stuurde naa verschillende dames. Op een gegeven moment ontstond er een vertrouwensband tussen W.S. en de dames waarop de man de vrouwen vroeg om naaktfoto’s en video’s van hunzelf naar hem op te sturen. Zijn verzoek werd steeds ingewilligd en na enige tijd hield hij de vrouwen voor, dat de foto’s en video’s waren uitgelekt. 

Verder gaf hij de vrouwen aan, dat hij iemand kende die de foto’s en video’s tegen betaling zou kunnen verwijderen. De verdachte deed zich voor als die verwijderaar en maakte een ander Facebook-account daarvoor. Zo stuurden de dames via een Suribet account geld voor hem, waardoor W.S. de geldbedragen kon uitcashen. 

Deze handelingen van de verdachte hebben zich vanaf november 2022 voorgedaan en aangezien hij een schelpentrapper van het hoogste kaliber bleek te zijn, verdiende de verdachte op deze manier zijn geld. Een van de slachtoffers, die naar aanleiding hiervan met zelfmoordplannen liep, moedigde zichzelf aan en deed aangifte tegen W.S., die uiteindelijk na zeven maanden, door de politie in de kraag kon worden gevat.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!