100ste verjaardag voor de heer Ursi Isaac De Meza

Onlangs mocht de heer Ursi Isaac De Meza zijn 100ste geboortedag in familieverband vieren. Meneer De Meza is geboren op 2 juli 1923 te Paramaribo aan de Pontewerfstraat. Hij is de zoon van mr. De Meza en mevrouw De Meza-Muller. Hij komt uit een gezin van 7 kinderen, waarvan hij de vierde is. Hij is vader van 1 zoon, grootvader van 4 kinderen en overgrootvader van 6 achterkleinkinderen. 

Zijn kleinzoon vertelde dat opa Ursi De Meza vanwege zijn geloof een strenge vader was tijdens de opvoeding. Hij heeft op het laatst gewerkt op het ministerie van Openbare Werken en bevorderd tot technisch ambtenaar tot zijn pensionering. Hij had op zijn erf een werkplaats, waar hij zich bezig hield tot hij aanvoelde het harde werk niet meer te kunnen. Nichtjes en neefjes liepen langs voor bezoekjes. Zelfs op hoge leeftijd van zijn broers en zussen hadden ze contact. Hij is het enige in levend zijnde kind van de 7 kinderen.

Nu geniet hij van de klein- en achterkleinkinderen. Een dieptepunt in zijn leven was het heengaan van zijn zoon Llyod. Meneer De Meza is nog kerngezond en heeft geen onderliggende ziektes, alleen is hij slecht ter been waardoor hij in een rolstoel zit. Verder geeft hij aan, dat lang leven ervan afhangt hoe je als mens jezelf brengt door het leven en natuurlijk hoe je met de mensen om je heen omgaat, daarnaast heeft hij nooit alcoholische dranken geconsumeerd of gerookt.

De edjunct districtssecretaris vertegenwoordigde de districtscommissaris en bracht de felicitaties over namens de regering en overhandigde de gebruikelijke enveloppe met inhoud en tevens een verjaardagscertificaat  namens het districtscommissariaat.

(Rahana N.)

error: Kopiëren mag niet!