Agressieve stiefvader bezorgt stiefzoon kaakfractuur

Een stiefvader die zijn stiefzoon met zijn vuisten heeft bewerkt, is vrijdag door de Kantonrechter veroordeeld tot een straf van 8 maanden waarvan 7 voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaren.

De stiefzoon heeft door deze mishandeling een kaakfractuur opgelopen met verlies van enkele tanden. Hij is eerder ter terechtzitting gehoord en aan hem is nog een beugel voorgeschreven om de tanden die scheef zijn gaan staan, recht te zetten.

Tijdens de zitting vrijdag werd nog een stiefdochter van de verdachte gehoord. Zij verklaarde, dat de verdachte voor het minste en geringste slagen uitdeelt. Zo heeft hij de dag voor de zitting zijn stiefdochter nog geslagen.

De verdachte ontkent het feit niet. Hij zegt, dat de stiefzoon via de vliering in zijn kamer komt en uit zijn klerenkast geld steelt. Daar is niets aan veranderd door de mishandeling, zegt de verdachte, want hij steelt nog steeds.

De stiefdochter zou hem gebrutaliseerd hebben.  Dit was reden voor de verdachte om haar te meppen.

Kantonrechter Lydia Ravenberg sprak de verdachte ernstig aan en maakte hem duidelijk dat je kinderen niet zo kunt slaan. Ze vonniste conform de eis van de Officier van Justitie. 

error: Kopiëren mag niet!