TABTO Group ondersteunt compliance transitie Suriname met KYC-oplossingen

Deze transitie is gericht op het voorkomen van een blacklist door CFATF (Caribbean Financial Action Task Force). Er zijn 40 aanbevelingen waar zowel het bedrijfsleven als de overheid aan moeten voldoen. Specifieke targets moeten uiterlijk september dit jaar behaald worden, zodat het Surinaamse dossier in november behandeld kan worden op de vergadering van FATF (Financial Action Task Force) in Parijs. 

Op 5 juli heeft de in Paramaribo gevestigde TABTO Group NV samen met Delta Capita de internationaal geaccepteerde “Know Your Customer Solutions” gelanceerd in Suriname. TABTO Group is een ideale partner voor Surinaamse bedrijven die ondersteuning willen bij compliance, zowel in de private als publieke sector. Het belang van bedrijven om zich te houden aan wet- en regelgeving wordt benadrukt. 

Het KYC-proces wordt gebruikt om de identiteit van klanten te verifiëren en risico’s op witwassen en terrorismefinanciering te beperken. De samenwerking tussen TABTO Group en Delta Capita (met vestigingen in onder andere Londen en Amsterdam) wordt gezien als een grote stap om verbeteringen te brengen in het financiële verkeer van Suriname en de reputatie in de internationale wereld te versterken.

error: Kopiëren mag niet!