Doekhie over kwestie Jairam: “Voorkomen kon beter zijn geweest dan genezen”

Rashied Doekhie heeft in het weekeinde de berichtgeving gevolgd en heeft de nieuwe bewegingen binnen het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) dan ook gemerkt. De directeur Landbouw bij LVV, Soedeshchand Jairam, is ontheven en vervangen. Hierover zegt Doekhie het volgende.

Hoe men te werk gaat

“Een poes die zijn heel leven melk heeft gestolen wil plotseling geen melk meer stelen. Wanneer men stelt dat Jairam ontheven is, omdat hij niet meer wilde meedoen met frauduleuze zaken van Sewdien, de woorden niet meer spreken boekdelen. Als je het verleden van Jairam kent, dan weet je hoe Ali Baba eigenlijk in elkaar zit. Sewdien was al gewaarschuwd, maar kwam te laat tot de ontdekking hoe men te werk gaat.”

“Een persoon die meer dan vijf politieke partijen heeft doorlopen is een ordinaire honing zoeker. Iemand die in Paramaribo woont en wie weet dat nog zulks geschied op staatskosten, nog het lef heeft de directiewoning in Nickerie bezet te houden als weekend ontspanningsgebied, moet zeker weggejaagd worden. Op de koop toe worden schoonmaakster, wachters en tuinlieden van het ministerie misbruikt voor privédoeleinden”, dit gedrag wordt ten strengste door Doekhie afgekeurd.

“Dang ie mus foe kies jagi ja. Als onderzoeksrapporten (ADRON) uitwijzen hoe Jairam op slinkse wijze een financiële ravage heeft aangericht en hem toch heeft aangesteld als directeur, dan Sewdien, joe moes foe ruim a man dies op. Als men wil weten wie Jairam is, moet men dan gaan onderzoeken”, geeft hij verder kort aan.

Grote schandalen 

“Een wie een nieuwe weegbrug van SAKN (Stichting Agrarische Kernbedrijven Nickerie) ter waarde van 40.000 USD heeft verkocht voor zogenaamd 1.000 USD. Aan wie heeft Jairam alle bezittingen zoals combine tractoren, lasmachines van SAKN verkocht? Mischien kan Jairam ook vertellen hoe ’t kwam, dat Guyanezen met de dienst pick-up waren aangehouden met dieselolie van Landbouw, Veeteelt en Visserij bezig te smokkelen naar Guyana en waren aangehouden door de politie van Nickerie en nog veel meer”, dit zijn allemaal zaken die volgens Doekhie bekend zijn bij Jairam. 

Was de minister al op de hoogte?

“Sewdien en Santokhi wisten hoe men opereert. Laat de gemeenschap weten dat de 30 miljoen USD voor de waterschappen (afkomstig van IDB) op tijd is gered. Complete rovers en daarom moest hij het veld ruimen. Tijdens een dubbelprogramma zei een ressortraadslid uit Nickerie, dat je echt geluk moet hebben een Jairam te ontmoeten die goed is. Ik vond ’t een heel aparte uitspraak, maar houd mijn oordeel hieromtrent geheim. Tot slot wil ik het ministerie van Onderwijs vragen om e toch werk van te maken om na te gaan vanwaar mensen zo plotseling met honderden titels komen, prijkend voor hun namen? Zelfs titels die niet bestaan op de wereld. Misschien zou Jairam ons kunnen vertellen. Ook zou men bij hem kunnen beginnen met dit onderzoek”, zegt Doekhie afsluitend in het gesprek.

error: Kopiëren mag niet!