Hosselaar Dillen is van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat op zoek naar geld

“Bij elke baan heb je een uitdaging, maar bij het starten van een hossel heb je het ook”, zegt Dillen. Hij geeft tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan, dat hij dagelijks op straat is en hij zijn gezin alleen in de ochtend en avond ziet. “Mijn kinderen zie ik alleen in de ochtend, mijn vrouw wacht vaak wel op mij. Op zo een manier werken is moeilijk, je hebt aan de ene kant geen zekerheid en het pijnlijke bij deze is dat je kinderen geen aandacht krijgen.” 

Dillen is een hosselaar en is van ’s morgens vroeg tot laat in de avond op zoek naar geld. Naast de hossel en dus wisselen en opkopen van goud, verkoopt hij ook enkel spullen waaronder schoeisel, kleding, make-up en parfum. Daarnaast maait hij ook, als hij een klant heeft. “Ik probeer zoveel te doen om mijn gezin niets tekort te doen en het belangrijkste is het dak boven ons hoofd te houden. Het is een offer, maar als het niet anders kan, dan maar zo. Ik heb op veel plekken gesolliciteerd, maar zonder je te leren kennen of naar je stukken te kijken word je reputatie op de tafel gelegd. Men bekijkt en bepaalt door het uiterlijk waar je bent, van waar je komt en hoe je in elkaar zit. Dat vind ik helemaal niet eerlijk”, zegt Dillen. 

“Maar ik blijf mijn hoofd hoog houden en doe wat ik kan om mijn gezin het beste aan te bieden, natuurlijk mezelf ook.”

Dillen geeft verder aan dat hij als hosselman ook heel veel dingen meemaakt in het dagelijks leven. “Je hebt verschillende soorten gasten, je hebt mensen die je dag willen verpesten, vaak voor een tak taki zoeken of anderen die je laten lachen. Maar ik laat me niet breken, anders ga ik niet eten, dus ik hou mezelf rustig. Ik loop met mijn gezin en gedachten en dat motu eert mij verder te gaan.”

TM

error: Kopiëren mag niet!