Poll: Veel mensen ervaren dagelijks hinder door verkeersopstoppingen

Wie ’s morgensvroeg de auto pakt om naar het werk te rijden in Paramaribo, weet wat hem of haar te wachten staat. Ze belanden onherroepelijk in een van de files op belangrijke toegangswegen naar de stad. Wie ’s middags rond een uur of drie in de auto stapt bij het werk in de stad om richting huis te rijden, weet ook wat hem of haar te wachten staat. Juist, hetzelfde als ’s ochtendsvroeg. Raak je er aan gewend? Neen! Het is al vele jaren een grote ergernis onder vele weggebruikers, al die vreselijke verkeersopstoppingen.

Dagblad Suriname stelde afgelopen week in een poll op haar website lezers en volgers van de krant de vraag hoe vaak men last heeft van die verkeersopstoppingen. De uitkomst van de poll liegt er niet om.

Van de 1.338 mensen die de poll hebben ingevuld, geeft 85 procent (963 stemmers) aan dagelijks last te ondervinden van de verkeersopstoppingen. Slechts 87 mensen (8%) beweren ‘zelden’ last te hebben van files.

Het is algemeen bekend dat de toegangswegen naar Paramaribo tijdens spitsuren dichtslibben. En, het ziet er niet naar uit, dat daar binnen afzienbare termijn enige verandering in komt. Bepaalde wegen verbreden lijkt geen optie en de aanleg van bijvoorbeeld een nieuwe ringweg lijkt ook toekomstmuziek te zijn,.

Afgezien van de hoeveelheid wegverkeer dat kan zorgen voor files, zijn er ook andere zaken die kunnen leiden tot verkeersopstoppingen. Wat te denken van zware regenbuien, waardoor binnen een mum van tijd bijvoorbeeld de belangrijke Van ’t Hogerhuysstraat wordt omgetoverd tot een kolkende rivier. Daarnaast wordt bij allerlei gelegenheden in de stad het verkeer wel heel snel en gemakkelijk door het Korps Politie Suriname omgeleid, met als gevolg extra files en een verkeersinfarct.

Kortom, het heeft er alle schijn van dat weggebruikers maar moeten leren omgaan met de welhaast dagelijkse beslommeringen en frustraties en irritaties in het verkeer.

PK

error: Kopiëren mag niet!