Haute couture-week begint in Parijs te midden van angst voor rellen

Het Franse label Celine annuleerde zijn herenkledingshow – die buiten de officiële kalender om gepland was – op zondag vanwege de rellen, waarbij ontwerper Hedi Slimane zei dat het “onattent” was om een modeshow te houden terwijl Parijs “bedroefd en gekneusd” was.

Honderden zijn in het hele land gearresteerd omdat voornamelijk jonge demonstranten auto’s in brand hebben gestoken en infrastructuur hebben aangevallen na de dood van de 17-jarige Nahel M., die dinsdag werd doodgeschoten toen hij probeerde te vluchten voor een verkeerscontrole.

Het geweld leek tijdens het weekend wat af te nemen in en rond de Franse hoofdstad, en de haute coutureshows – die het duurste, op maat gemaakte einde van de mode vieren – zouden doorgaan zoals gepland, vertelde de Franse modefederatie zondag aan AFP .

Een overheersend kenmerk van dit seizoen in Parijs waren de overdadige uitgaven van Saoedi-Arabië, terwijl het probeert zijn eigen mode-industrie op te richten.

Saoedi-Arabië heeft miljarden gepompt, niet alleen in mode, maar in alles, van film tot voetbal, als onderdeel van radicale sociale veranderingen onder toezicht van de feitelijke heerser, kroonprins Mohammad Bin Salman.

error: Kopiëren mag niet!