“Ik draai misschien op verlies met prijsverlagingen, maar kan niet aanzien hoe mensen het moeilijk hebben”

“De prijzen van enkele producten blijven maar stijgen. Door enkele acties kom je wel even uit”, zegt een moeder in gesprek met een redactrice van Dagblad Suriname, die inkopen aan het doen was met haar drie kinderen. “Twee flessen olie voor SRD 120 komt helemaal goed uit en ik heb gemerkt dat je knoflook en enkel andere spullen los kan kopen.”

De winkelhouder die enkele spullen los verkoopt geeft tijdens een gesprek aan, dat hij de klanten op zo een manier tegemoet wil komen. Hij heeft ervoor gekozen de prijzen van enkele producten op te pakken zodat men kan kopen en op zo een manier het kan overleven. “Een pak knoflook, aardappel kan niet een ieder zch nog permitteren, dus men kan het bij mij los kopen, het wordt wel gewogen en berekend. Maar bestellen doe ik niet”, aldus de winkelier.

“Ik heb de prijs van een kilo rijst en enkele nodige zaken ook gezakt, zodat men een complete maaltijd tegen een betaalbare prijs klaar kan maken. Ik draai misschien op verlies, maar kan het niet aanzien hoe vele mensen het moeilijk hebben. Gratis geven kan ik niet, maar de mensen tegemoet komen op welke wijze dan ook, doe ik zeker.”

TM

error: Kopiëren mag niet!