De helft van de Braziliaanse kiezers is bang voor een communistische machtsovername, zo blijkt uit een peiling

Een recent onderzoek uitgevoerd door Datafolha geeft aan dat een aanzienlijk deel van de Braziliaanse kiezers, 52% om precies te zijn, gelooft dat er een risico bestaat dat Brazilië een communistisch land wordt. Van de ondervraagden beschouwt 39% dit risico als volledig waar, terwijl 19% het als gedeeltelijk waar beschouwt.

Uit het onderzoek, dat zaterdagavond werd gepubliceerd, bleek ook dat 42% van de respondenten het niet eens is met het idee dat Brazilië communistisch zou kunnen worden, terwijl 30% het er helemaal niet mee eens is en 12% het er gedeeltelijk mee oneens is. Ondertussen uitte 7% van de deelnemers ofwel onzekerheid ofwel een neutrale mening over de kwestie.

Naast zorgen over het communisme, wierp het onderzoek licht op de aanhoudende ideologische kloof tussen aanhangers van de Arbeiderspartij (PT) en aanhangers van president Bolsonaro. Van de ondervraagden identificeerde 29% zichzelf als toegewijde PT-supporters, terwijl 25% zichzelf als fervente Bolsonaro-supporters beschouwde.

Het onderzoek omvatte in totaal 2.010 personen van 16 jaar en ouder in 112 gemeenten. De gegevensverzameling vond plaats van 12 tot 14 juni. De maximale geschatte foutmarge is twee procentpunten hoger of lager.

error: Kopiëren mag niet!