Guyana selecteert vier kanshebbers voor eerste olieraffinaderij

In een persconferentie bevestigde Guyana’s vice-president dr. Bharrat Jagdeo dat er vier kanshebbers zijn geselecteerd voor de eerste olieraffinaderij van het land. Deze bedrijven hebben gereageerd op een Request For Proposal (RFP) die wees op de behoefte aan een modulaire raffinaderij met belastingvrijstellingen, toegang tot markten en de verstrekking van grondstoffen. De regering heeft expliciet gezegd dat zij geen eigendoms- of investeringsbelang in het project zal hebben.

Naast het verstrekken van naar schatting 30 hectare land, had de regering gezegd dat het genereuze fiscale prikkels voor het project zou bieden, waaronder een belastingvrijstelling van 10 jaar, levering van grondstoffen (olie) uit het aandeel van de regering van Guyana in de winstolie tegen marktprijzen; en toegang tot de binnenlandse markt voor de verkoop van geraffineerde producten (indien gewenst).

De lancering van het project is eerst gepland voor het eerste kwartaal van 2023 en de oplevering uiterlijk twee jaar na de startdatum.

error: Kopiëren mag niet!