Landbouw-directeur  Soedeshchand Jairam ontheven 

Landbouw-directeur Soedeshchand Jairam van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is per direct ontheven uit zijn functie. Hij ontving donderdag een brief in Nickerie waarin zijn ontheffing staat. In 2004 werd hij ook ontheven als directeur van de Stichting Nationaal Rijst Onderzoeksinstituut (Adron).

In 2012 maakte de toenmalige president van Suriname, Desi Bouterse, op een massameeting bekend dat Jairam de functie weer mocht bekleden.

Jairam was toen ook de voorzitter van de Politieke Vleugel van de FAL (PVF), een sociaaldemocratische partij die werd opgericht op 28 mei 1995 door aanhangers en leden van de Federatie van Agrariërs en Landarbeiders. Jairam gaf in 2012 toen ook aan, dat de PVF niet uitsloot samen te werken met de NDP voor de verkiezingen in 2015. De PVF en de NDP zaten toen in de oppositie.

In 2015 was Jairam kandidaat op de lijst van de Nationale Partij Suriname (NPS). In de verkiezingen van 2020 maakte hij deel uit van de NDP-verkiezingskaravaan en haalde hij uit naar de VHP. Ondanks dit alles heeft de huidige regering hem de gelegenheid geboden om de functie als directeur te vervullen. Mogelijk heeft hij deze echter niet voldaan.

error: Kopiëren mag niet!