Rusland lanceert eerste nachtelijke drone-aanval op Kiev in 12 dagen – militair

KYIV, 2 juli (Reuters) – Rusland lanceerde een nachtelijke drone-aanval op Kiev en de omliggende regio na een pauze van 12 dagen, waarbij luchtverdedigingssystemen alle wapens vernietigden bij hun nadering, zeiden Oekraïense militaire functionarissen op zondag.

De luchtmacht van het land zei dat de aanval acht Iraanse Shahed-drones en drie kruisraketten omvatte die werden neergeschoten.

“Weer een vijandelijke aanval op Kiev”, zei Serhiy Popko, een kolonel-generaal die aan het hoofd staat van het militaire bestuur van Kiev, in een bericht op het Telegram-kanaal.

Drie particuliere huizen raakten beschadigd als gevolg van vallend drone-afval in de regio Kiev, waarbij één persoon gewond raakte, zei het militaire hoofd van de regio, Ruslan Kravchenko, op zijn Facebook-pagina.

Getuigen van Reuters hoorden ontploffingen die leken op het geluid van luchtverdedigingssystemen die doelen raken. Er was geen onmiddellijke informatie over de omvang van de aanval.

Kiev, de omliggende regio en een aantal regio’s in Midden- en Oost-Oekraïne stonden ongeveer een uur na 02.00 uur lokale tijd (23.00 uur GMT) onder luchtalarm.

error: Kopiëren mag niet!