Loting vrouwen Wimbledon 2023: Swiatek vs Gauff, Rybakina vs Jabeur in geplande kwartfinales

Titelverdediger Elena Rybakina zal het naar verwachting opnemen tegen Ons Jabeur in de kwartfinales in wat een herhaling zou zijn van de ontmoeting op de top van vorig jaar.

Iga Swiatek, de nummer 1 van de wereld, jaagt op haar eerste Wimbledon-titel, begint haar campagne tegen de Chinese Zhu Lin en zou het in de kwartfinales kunnen opnemen tegen Coco Gauff uit de VS, volgens de vrijdag aangekondigde loting.

Titelverdediger Elena Rybakina zal het naar verwachting opnemen tegen Ons Jabeur in de kwartfinales in wat een herhaling zou zijn van de ontmoeting op de top van vorig jaar. Rybakina begint haar titelverdediging tegen Shelby Rogers terwijl Jabeur het eerst opneemt tegen Magdalena Frech.

Nummer 2 van de wereld en regerend Australian Open-kampioen Aryna Sabalenka werd aangetrokken om het in de eerste ronde op te nemen tegen de Hongaarse Panna Udvardy en zou Maria Sakkari kunnen ontmoeten in de laatste acht etappe. Sakkari’s tegenstander in de eerste ronde is Marta Kostyuk uit Oekraïne.

Jessica Pegula treft naar verwachting Caroline Garcia in de kwartfinales. Pegula neemt het eerst op tegen mede-Amerikaan Lauren Davis, terwijl Garcia ook tegenover een Amerikaan staat, Katie Volynets.

Vijfvoudig kampioen Venus Williams neemt het in de eerste ronde op tegen mede-wildcard Elina Svitolina.

De Estse Anett Kontaveit, die na Wimbledon met pensioen gaat, begint haar laatste Major met een ontmoeting in de openingsronde met de Italiaanse qualifier Lucrezia Stefanini.

error: Kopiëren mag niet!