Nicaraguaanse parlement ratificeert overeenkomst met Iran

De Nationale Vergadering van Nicaragua, gecontroleerd door de Sandinistische heersers, heeft de overeenkomsten tussen Nicaragua en de Islamitische Republiek Iran geratificeerd.

Deze overeenkomsten omvatten de oprichting van een gezamenlijke intergouvernementele commissie voor economische en commerciële samenwerking, wetenschappelijke en technische uitwisseling, evenals samenwerking op het gebied van geneeskunde, laboratoriumapparatuur en de rechterlijke macht.

Volgens Sandinistische wetgevers is het doel van deze overeenkomsten het versterken van vriendschap en samenwerking voor economische ontwikkeling en technisch-wetenschappelijke uitwisseling.

De Iraanse president Ebrahim Raisi sprak tijdens zijn bezoek aan Nicaragua de intentie uit om de samenwerking op verschillende gebieden, met name op het gebied van wetenschap en technologie, te verdiepen.

Nicaragua onderhoudt nauwe betrekkingen met Iran sinds president Daniel Ortega in 2007 aan de macht kwam.

Ortega is een sterke bondgenoot van Iran in Latijns-Amerika geweest, steunde zijn nucleaire programma en pleitte voor ontwapening in Israël om militaire conflicten te voorkomen.

error: Kopiëren mag niet!