Brazilië weigert gepantserde voertuigen aan Oekraïne te leveren, wat aanleiding geeft tot bezorgdheid

De afwijzing door de Braziliaanse regering van het verzoek van Oekraïne om 450 Guarani 6×6 pantservoertuigen heeft internationaal onrust veroorzaakt.

Deze diplomatieke tegenslag heeft het vertrouwen van de Europese leiders in het internationale beleid van Brazilië met betrekking tot het conflict in Oekraïne aan het wankelen gebracht.

Tijdens een persconferentie met de Nederlandse premier ontkende de Braziliaanse president het bestaan van de 450 ambulances, wat leidde tot verbazing en ontkenning van de Nederlandse premier, die benadrukte hoe belangrijk het is dat Brazilië een duidelijk standpunt inneemt ter ondersteuning van Oekraïne en zijn Europese bondgenoten. .

De aarzeling en het gebrek aan duidelijkheid van de Braziliaanse regering met betrekking tot de steun aan Oekraïne hebben een negatieve invloed gehad op de nationale industriële defensiebasis.

Bovendien heeft Duitsland vanwege de aanwezigheid van Duitse componenten sancties opgelegd aan IDV, een Braziliaans bedrijf dat zich bezighoudt met de export van Guarani-pantservoertuigen naar de Filippijnen.

Om deze problemen aan te pakken, werken het directoraat Productie van het Braziliaanse leger en Iveco Defense Vehicles aan het Guarani 2.0-project om Duitse componenten te vervangen en soortgelijke situaties bij toekomstige export te voorkomen.

De weigering van gepantserde voertuigen aan Oekraïne en de repercussies hebben geleid tot bezorgdheid over de internationale verplichtingen en defensierelaties van Brazilië.

error: Kopiëren mag niet!