‘Bromfietser’ (18) rijdt tegen lijnbus te Lelydorp: 15-jarige duorijder komt om het leven

De 15-jarige duorijder J.S. is dinsdag bij een aanrijding met een lijnbus op de Indira Gandhiweg ter hoogte van Choi’s supermarkt te Lelydorp ter plekke overleden.

Agenten van het politiebureau Lelydorp gingen, na de melding van een aanrijding tussen een bromfiets en een lijnbus waarbij sprake was van dodelijke afloop voor de bromfiets bijrijder, naar de locatie van het ongeval. locatie alsook medewerkers van de Verkeersunit van Regio Midden. 

De agenten constateerden dat de lijnbus over de Indira Gandhiweg had gereden komende vanuit de richting van Latour en rijdende in de richting van Lelydorp, terwijl de 18-jarige bromfietser M.J. in tegenovergestelde richting reed. Ter hoogte van Choi’s supermarkt maakte de bromfietser een manoeuvre naar rechts en kwam daardoor op de rijhelft van de lijnbus. 

De 33-jarige buschauffeur heeft vermoedelijk de bromfietser en zijn duorijder aangereden, waarop zij op het wegdek belandden. J.S. moet daarbij met zijn hoofd tegen een achterband van de lijnbus zijn gekomen met het voor hem noodlottige gevolg. Een arts stelde officieel de dood van het verkeersslachtoffer vast. 

De bromfietser M.J., tevens de veroorzaker van de aanrijding, liep zware lichamelijke letsel op en werd in een ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. 

Beide voertuigen zijn door de politie in beslag genomen ter herkeuring. 

Geen bromfiets maar motor…

Verder heeft het onderzoek uitgewezen, dat de bromfiets onder de categorie motorfiets valt, waarvoor een A-rijbewijs vereist is. De motorfietsbestuurder M.J. blijkt dus niet in het bezit te zijn van een motorfietsrijbewijs. De Verkeersunit van Regio Midden is belast met het verdere onderzoek van deze aanrijding.

In opdracht van het Openbaar Ministerie zal het lichaam van J.S. door de politie worden afgestaan aan de nabestaanden.

error: Kopiëren mag niet!