Dingo-aanval op K’gari-eiland waarschuwt toeristen om veiligheidsmaatregelen te nemen

In een verontrustende video werden toeristen gewaarschuwd om op hun hoede te zijn voor dingo’s bij een bezoek aan het populaire K’gari Island (voorheen bekend als Fraser Island) nadat een 10-jarige jongen was aangevallen en onder water werd gesleept door een dingo.

De beelden die twee weken voorafgaand aan de aanval werden gemaakt, toonden een dingo die een jonge jongen en een volwassen man achtervolgde, en een andere dingo werd ook geëuthanaseerd wegens “slecht gedrag”, nadat hij meerdere andere toeristen had aangevallen.

De jongen liep echter geen ernstige verwondingen op en weigerde medische hulp, en de dingo die verantwoordelijk is voor de recente aanval van 16 juni staat momenteel niet op de lijst voor euthanasie. Er zijn meer rangeerpatrouilles op het eiland om het gedrag van de wongari te volgen en dingo-veilige berichten te verspreiden onder kampeerders en bezoekers, en bezoekers worden eraan herinnerd dat ze persoonlijke veiligheid tot een prioriteit moeten maken en nooit de dingo’s mogen voeren of ermee omgaan.

error: Kopiëren mag niet!