Alleen VIP’s mogen alcohol drinken op de locaties van de Olympische Spelen van Parijs in 2024

VIP’s kunnen naar hartenlust champagne drinken terwijl ze naar de Olympische Spelen in Parijs kijken, maar de gemiddelde fan zal het moeten doen met frisdrank en water nadat de organisatoren besloten geen vrijstelling aan te vragen voor een wet die de verkoop van alcohol in stadions verbiedt.

Volgens de wet van Evin, die sinds 1991 van kracht is, is de verkoop van alcohol aan het grote publiek in stadions in Frankrijk verboden en hadden de organisatoren van de Spelen geen vrijstelling aangevraagd, vertelde een woordvoerder van Parijs 2024 aan Reuters.

De wet voorziet in een vrijstelling voor 10 evenementen per organisator per jaar per gemeente.

“Parijs 2024 zal meer dan 700 wedstrijdsessies organiseren over 15 wedstrijddagen”, aldus de woordvoerder.

Een dergelijke vrijstelling zou een wetswijziging vereisen voor een evenement ter grootte van de Spelen.

“Het is de strikte toepassing van de Franse wet die cateringdiensten, waaronder het verstrekken van alcohol, toestaat om in horecagelegenheden te werken, aangezien ze worden beheerst door een aparte wet op catering”, voegde de woordvoerder eraan toe.

Alcohol werd ook verbannen uit stadions tijdens de door COVID uitgestelde Olympische Zomerspelen in Tokio, maar evenementen werden uiteindelijk zonder toeschouwers gehouden vanwege de pandemie. Bier en wijn was verkrijgbaar op de Spelen van 2012 en 2016 in Londen en Rio de Janeiro.

Er is echter beter nieuws voor fans die naar Frankrijk reizen voor de Rugby World Cup van dit jaar, aangezien de organisatoren hebben onderhandeld over een vrijstelling voor het toernooi, dat in september en oktober wordt gehouden.

error: Kopiëren mag niet!