Liang Shi voor de 27e keer toelatingsexamen voor de universiteit,

Nadat de 56-jarige Liang Shi voor de 27e keer het uitdagende toelatingsexamen voor de universiteit, bekend als de ‘gaokao’, heeft geprobeerd, begint de 56-jarige Liang Shi zich af te vragen of hij ooit zijn droom zal vervullen om naar de gewenste universiteit te gaan.

Ondanks dat hij een selfmade miljonair is met een succesvol bedrijf in bouwmaterialen, heeft Liang ernaar gestreefd een intellectueel te worden en een plaats veilig te stellen aan de Sichuan University.

Gedurende de afgelopen vier decennia heeft Liang zich toegelegd op het studeren voor de gaokao, waarbij hij 12 uur per dag besteedde aan de voorbereiding op het examen. Hij heeft talloze offers gebracht, zoals niet drinken en mahjong spelen.

Zijn streven naar een prestigieus hoger onderwijs stuitte echter op uitdagingen.

Hij kreeg te maken met kritiek van de media, wat hem de bijnaam “gaokao holdout” opleverde, en online sceptici die de authenticiteit van zijn inspanningen in twijfel trekken.

Ondanks het feit dat hij een gedisciplineerd leven leidde dat lijkt op dat van een ascetische monnik, haalde Liang niet de provinciale minimumscore die vereist is voor toelating tot een universiteit en miste hij dit jaar met 34 punten.

Vooruitlopend op de uitkomst sprak Liang het voorgevoel uit dat hij niet hoog genoeg zou scoren om toegang te krijgen tot een elite-universiteit. Hij verwachtte echter niet dat hij geen plaats zou kunnen bemachtigen in een gewone instelling.

error: Kopiëren mag niet!