Toerisme in Nickerie krijgt flinke boost 

In Nickerie wordt momenteel gewerkt aan het aantrekken van meer toeristen. Nieuw-Nickerie is een rustige en relatief onbekende stad, maar heeft veel om te bieden. Er is een aantal geweldige openbare plekken, waar mensen van alle leeftijden, achtergronden en culturen elkaar kunnen ontmoeten.

Toerisme en het district Nickerie  

De omgeving van Nieuw-Nickerie is prachtig, met stranden om te zonnen en te zwemmen. De stad is omgeven door mangrovebossen, die een rijke flora en fauna huisvesten, en een haven van rust vormen voor mensen die naar deze stad komen. De stad Nieuw-Nickerie heeft ook prachtige kerken en recreatieve faciliteiten. Het centrum is voorzien van mooie winkels en restaurants, waardoor het een geliefde plek is voor toeristen. Er is ook een prachtig nationaal natuurpark en een national wildlife refuge. Het gebied is uitstekend voor activiteiten zoals dierenobservatie, waaronder zeker vogels kijken waarbij het Bigi Pan-gebied (zie foto top) niet mag worden vergeten en uitwaaien aan de Zeedijk.

Opgang brengen toerisme

In Nieuw-Nickerie wordt hard gewerkt om een bloeiend en geopend toerisme te stimuleren. Het stadsbestuur heeft al veel gedaan om het aantal toeristen te verhogen, en het is belangrijk dat zij dat continueren. Door toerisme te bevorderen, kunnen we genieten van de rustige stad en de prachtige omgeving, terwijl tegelijkertijd de economische groei wordt gestimuleerd.

Toerisme training 

“Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), Directoraat Toerisme, in samenwerking met de Stichting Suriname Hospitality and Tourism Training Center (SHTTC) is de 2-daagse “Train de Trainer” training verzorgd in Nieuw-Nickerie. Bij de start van de trainingen spak onder andere districtscommissaris Senrita Gobardhan de deelnemers toe en wenste hen succes. Deze trainingen zijn nodig om toerisme na een lange break-down weer een boost te geven en om eigen onderneming te stimuleren om zo ook toeristen meer te kunnen bieden”,  zo meldt het Burger Informatie Centrum Nickerie.

Bewoners vinden het een goed initiatief 

Voor bewoners van het district waarmee de redactie van Dagblad Suriname contact heeft opgenomen, is dit een positieve ontwikkeling in het district. Het district wordt volgens de burgers vaak op hoogtijdagen bezocht door heel wat vakantiegangers en deze training zal zeker bijdragen aan nog meer vooruitgang in de toeristische sector.

error: Kopiëren mag niet!