47-jarige dak- en thuisloze aangehouden voor vernieling elektriciteitskasten van ijscontainer

De politie van het bureau Latour heeft dinsdag 20 juni de 47-jarige verdachte J.P. aangehouden. De man wordt ervan verdacht op die dag vernielingen te hebben aangericht op een adres in het ressort Latour.

Op de locatie troffen agenten de 41-jarige benadeelde A.Z. aan. Naar zeggen van de vrouw keek ze uit het raam van haar woning naar buiten en zag dat het licht van de ijscontainer die tegenover haar woning staat, was uitgeschakeld. Aangezien het een gewoonte was van een dakloze man het licht van de ijscontainer uit te doen, liep ze naar buiten en schakelde het weer aan. 

Toen ze terugliep naar haar woning hoorde ze opeens timmergeluiden vanuit de container. Op dat moment zag ze dat de verdachte J.P. twee elektrische kasten aan het vernielen was en schakelde direct de politie in.

De wetsdienaren sloegen bij aankomst de verdachte die een zwerversbestaan leidt in de boeien, waarna hij ter voorgeleiding werd overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!