Kunstnieuws rond Waldy Simson

START CAMPAGNE TER PROMOTIE PRIJSVRAAG 105 JAAR NELSON MANDELA

“ … Ook ik ben erg blij dat de prijsvraag 105 Jaar Nelson Mandela verzorgd zal worden … en … ik zal er zeer zeker aan deelnemen …!!! “

In het kader van de herdenking van de honderdvijfde geboortedag van de mens en vrijheidsstrijder Nelson Mandela zal er rond 18 jul  door de ambassadeur van het Nelson Mandela Museum en veelzijdig kunstenaar Waldy Simson de Prijsvraag 105 Jaar Nelson Mandela verzorgd worden. De prijsvraag zal op basis van het gedicht Hoop, geschreven door Simson, gehouden worden, Het gedicht is opgedragen aan Nelson Mandela. In het Engels vertaald, op perkamentpapier afgedrukt en geplaatst in een zwart kleurige lijst is het ook een belangrijk onderdeel van de collectie van kunstwerken van het Nelson Mandela Museum dat gevestigd is in Bunga Building in Oost Kaap in Zuid-Afrika.

Onlangs mocht de directrice van het cultureel centrum NAKS, Siegmien Staphorst, een ingelijst exemplaar van het gedicht Hoop in ontvangst nemen van de kunstenaar. Met deze daad gaat de campagne rond de promotie van de Rrijsvraag 105 Jaar Nelson Mandela officieel van start.

De prijsvraag, waarbij er 105 stuks kunstwerken, gemaakt door Simson, gewonnen kunnen worden, zal verzorgd worden via: de website artisit.webs.com, de facebookpagina van Waldy Simson, de website en facebookpagina’s van Tongo = Taal, cultureel centrum NAKS, de Surinaamse media, Onderwijs Bibliotheek van Suriname, Boekhandel VACO, Het Cultureel Centrum Suriname,  Instituut voor de Opleiding van Leraren, Schrijversgroep ’77, diverse scholen en wat overige organisaties.

“ … Geef kunst een waardevolle plaats in uw leven … !!! “

Waldy Simson

error: Kopiëren mag niet!