Paspoortenzwendel bij CBB 

Op 17 juni jl. verscheen in het Dagblad Suriname een artikel over het sprake zijn van paspoorten verkoop voor $10.000. Met deze zaak moet zeker niet licht omgegaan worden omdat dit kan maken dat ons land alweer een negatief opgespeld krijgt internationaal.

De directrice die daar zit weet precies welke ambtenaren met de paspoorten moeten omgaan en wie er ook tekeningsbevoegdheid bezat. Gelukkig is dit teruggebracht tot alleen de directrice die mag tekenen. Wat ik niet snap is dat deze mevrouw niet direct de politie heeft ingeschakeld om deze misdaad waarbij er grote geldbedragen in vreemde valuta mee gemoeid gaan, te onderzoeks. Dit wat er heeft plaats gevonden moet gecategoriseerd worden als te zijn laksheid er een grote mate van onzorgvuldigheid.

Zo te zien is de minister van BiZa reeds in actie gekomen om de naam van Suriname niet verder negatief te bejegenen in het buitenland. Aangezien de naam van Chinezen reeds gevallen is, moeten we dubbel voorzichtig zijn. Het is namelijk gebleken dat de onderwereld van deze groep er niets op tegen heeft met grote geldbedragen te smijten.

Jammer dat er onder onze bevolking mensen zijn die zich lenen voor dit soort praktijken, en geen rekening houden met Surinamers die voor zaken of vakantie naar het buitenland moeten en dus heel veel last onder vinden van dit soort praktijken. Waar gaan wij naar toe in dit land? Het kan toch nooit zo zijn dat er een paar asociale figuren zich bezighouden met dit soort praktijken, en de rest van het volk aan hun laars lapt.

Gezien de ernst van deze kwestie zal ook de president zich persoonlijk moeten bezighouden met deze smerige zaak. Hopelijk duurt dit onderzoek niet te lang, om straks te horen dat men er nog mee bezig is. Indien er koppen moeten vallen van hooggeplaatsten, dan maar. En moet eindelijk stop worden gebracht aan dit soort laakbare praktijken voor een paar Amerikaanse dollars. Je wordt er gewoon niet goed van. Er worden gelden gestolen op het ministerie van Financiën, geld wordt weggemaakt op de Hakrinbank en ga zo maar door, wanneer stop dit?

President u hebt het ontzettend druk, maar deze zaak is zo belangrijk voor land en volk dat het gepast is wanneer u zich persoonlijk bezig zal houden met deze zaak. Surinamers moeten met een gerust hard kunnen reizen en niet steeds op elke luchthaven worden behandeld als te zijn oneerlijke mensen die achter een paar US-dollars rennen en zo hun medeburgers nodeloos in problemen brengen.

Straffen wie gestraft moet worden.

R.K.

error: Kopiëren mag niet!