Doekhie: “De nieuwe diepzeehaven Nickerie lijkt een complete scam”

“Bij de ondertekening van het Memorandum of Understanding, MoU, tussen de NV Havenbeheer en de uitvoerende bedrijven voor het project diepzeehaven Nickerie “Port of Nickerie” werden prachtige toespraken gehouden Alles klonk perfect. Laten we hopen dat de personen die de verhaaltjes vertellen niet zelf gaan geloven in dit gepraat. Telkens als men uitkomt is het een ander verhaal, met telkens andere spelers.”

“Vanaf het begin tot nu toe waren er continu dwaalsporigheden met veel gepraat erbij. Terwijl op 22 november 2022 met veel belazerij het startsein werd gegeven, wordt door president Santokhi aan de aanwezige mensen gezegd, dat het project binnen een jaar opgeleverd wordt. Bijkans 8 maanden na dato is er nog niks van te merken”, zegt  Rashied Doekhie in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname.

Geen milieustudie 

Er zijn volgens Doekhie ook geen milieustudies geweest. “Er was toen, zo te zien een belazerd MoU gepresenteerd aan de aanwezigen. Nu hoor je weer dat er een nieuwe MoU getekend wordt en weer met andere groepen.” Dit brengt volgens Doekhie veel vragen met zich mee.. “Wat is er gebeurd met de 5.4 miljard USD? Kan Havenbeheer deze vraag beantwoorden? NIETS!!!! Want het geld bestaat niet. Welke bank?? Wat is het trackrecord van deze mensen?”,vraagt Doekhie zich hadrdop af.

Diepzeehaven verhaal

 “Dan is het een diepzeehaven, plotseling toerisme, dan weer gas, dan weer oil, dan mangroves beschermen, dan is het milieu beschermen, Dan is het 450 megawatt stroom. Nu komt een nieuw verhaal over Freezone. Je vernietigt de natuur van een bijzonder beheersgebied en dan kom je met een verhaal over het milieu. Dwazer kan het niet. Vertel eerst een nieuw verhaal wat je met een diepzeehaven gaat doen”, zegt Doekhie verder.

“Een complete scam”

“Ga je een of twee containers laden om naar Paramaribo te brengen of van Paramaribo naar Nickerie? Weet de regering niet dat de IDB investeert in de haven van Kuldipsingh, 14.5 miljoen USD? Wat doe je met de diepzeehaven van Commewijne dan? Wat doe je met de diepzeehaven van Guyana Exxon? Wat doe je met de brug over de Corantijnrivier? Kortom een complete scam”, zegt Doekhie.

“Wanneer Havenbeheer het door heeft, dan is het te laat. Dan is dit volk weer voor de zoveelste keer in de afgelopen 50 jaren voor de gek gehouden. Wat is het probleem voor een gedegen antecedentenonderzoek, dan gaat men beginnen te huilen om dan te weten wat voor tuig bezig is achter de schermen. Waar de ogen scherp op gericht zijn, is op NIMOS. Ik hoop niet dat wat in de gemeenschap gezegd wordt waar kan zijn dan zijn we wel verloren”, zegt Doekhie afsluitend in het gespre

error: Kopiëren mag niet!