IOC waarschuwt Afghanistan voor de status van de Olympische Spelen in Parijs wegens het ontzeggen van sport aan vrouwen en meisjes

De status van het Afghaanse team voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs werd woensdag door het IOC in twijfel getrokken vanwege de groeiende frustratie over de Taliban die de toegang tot sport voor vrouwen en meisjes blokkeerde.

Het Internationaal Olympisch Comité zei dat het “buitengewoon bezorgd blijft” over de sportsituatie in Afghanistan, ondanks zijn herhaalde oproepen tot actie.

Het IOC zou het Olympische orgaan van Afghanistan kunnen schorsen wegens inmenging van de regering in het onafhankelijk beheer van sport, terwijl het de atleten van het land ondersteunt om als onafhankelijk team in Parijs te strijden onder de Olympische vlag en het volkslied. Dat was hoe Koeweiti deelnam aan de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

De kwestie werd woensdag besproken tijdens een bestuursvergadering van het IOC, waar ook updates werden gegeven over problemen met Olympische functionarissen in India, Indonesië, Iran en Guatemala.

error: Kopiëren mag niet!