Kiwanis Club Tourtonne wijst op belang werk politie

Kiwanis Club Tourtonne heeft recentelijk hun blijk van waardering uitgesproken over het werk van de politie. Dit deed de organisatie middels een bezoek aan Politiepost Uitvlucht op Vaderdag onder het genot van een hapje en een drankje.

“Ik kan niet bevroeden wat er in jullie omgaat iedere dag als u het huis verlaat om aan het werk te gaan”, zei Sandra Watson, president van Kiwanis Club Tourtonne. Ze zei zich wel een voorstelling van het werk te kunnen maken. “Hoe het moet aanvoelen als u thuis heelhuids aankomt. Het risico om niet thuis terug te keren of verongelukt te geraken tijdens dienst is aanwezig”, benadrukte Watson. “Heel veel burgers bagatelliseren dat en mede vanwege het feit dat er agenten zijn die de mist ingaan.” Watson legde daarom ook de nadruk op het gedrag.  

“Gedraagt u zich op een waardige wijze en draagt u het korps waardig uit”, zei de president van Kiwanis Club Tourtonne. 

“Collega’s die een scheve schaats rijden en u bent daarvan op de hoogte trek liefdevol recht en breng ze weer op spoor”, was het advies van Watson. Watson kijkt tevreden terug op deze dag bij de politie te Uitvlucht. 

Ze zegt dat Kiwanis Club Tourtonne haar dank voor het harde werk van de politie heeft uitgesproken en spreekt nogmaals namens de Kiwanis haar waardering uit. Zij had ook aandacht voor de weinige middelen waar de politie mee moet werken. “Dat heeft ook onze bewondering”, laat ze weten. Watson zegt de burgerij aan te moedigen het politiewerk te ondersteunen, te respecteren en een warm hart toe te dragen. “Het werk geschiedt vaak onder zware druk en minder gunstige omstandigheden”, laat Watson weten namens de Kiwanis Club Tourtonne.

Watson vervolgt dat inspecteur Botland enthousiast heeft gereageerd op de aandacht vanuit Kiwanis Club Tourtonne. “Ook gaf hij aan, dat het politiewerk meer is dan wat de burger ziet en denkt. Dagelijks worden zij geconfronteerd met sociaal-maatschappelijke problemen van burgers”, licht Watson toe. “Van de politie wordt dan ook verwacht dat ze met een oplossing komt. Mensen die uit huis gezet worden, omdat ze de huur niet kunnen betalen, om maar een voorbeeld te noemen.” Watson merkt op, dat op het moment dat de Kiwanis ter plekke waren de inspecteur troost moest bieden aan een moeder die in tranen was vanwege de opsluiting van haar zoon.

RB

error: Kopiëren mag niet!