Eettent door verhuurster en bezoeker vernield na ruzie met huurders

De politie van het bureau Latour heeft respectievelijk op dinsdag 13 juni en zaterdag 17 juni de verdachte O.V., alias “Ola”, en de 47-jarige huurster D.D. op een adres in het politie ressort opgespoord en aangehouden.

O.V. en D.D. worden ervan verdacht een koppel dat een eettent heeft gehuurd bij D.D., te hebben bedreigd, mishandeld en de eettent te hebben vernield. De huurders, P.K. (27) en W.J. (37), deden dezelfde dag aangifte tegen de twee verdachten. Volgens de aangeefster P.K. verkoopt zij samen met haar partner eten in de gehuurde stand en dat er al geruime tijd een spanning is tussen de huurder en het koppel. Beide partijen zijn eerder beland bij de politie voor een oplossing en de zaak werd steeds beslecht. 

Verder gaf P.K. aan dat ze op 13 juni in de zaak waren, toen ze de verhuurder die met drie vrienden, waaronder O.V., onder een boom zat plotseling weer hoorde klagen. Aangezien zij op een ander adres eten moest leveren, verliet ze de zaak, maar werd kort daarna door haar partner gebeld die haar zei, dat er negatieve uitspraken over haar werden gedaan. 

Uit vrees dat de zaak escaleerde, keerde ze terug naar de eettent en vroeg O.V. om rekenschap. Bedoelde man zwaaide met een scherp voorwerp in haar richting en bedreigde de aangeefster met de dood. Haar partner kwam ertussen en een en ander mondde uit in een vechtpartij, waarbij W.J. een slag met een stuk hout op zijn schouder werd toegebracht. Hierna moesten de slachtoffers met lede ogen toezien hoe hun eettent door de vehuurster en O.V. werd vernield.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!