Massale schietpartijen in de VS in het weekend doden 7 en verwonden 73 anderen
DOOR NINIAN CARTER

19 juni 2023 – Bij een golf van massale schietpartijen in de VS tijdens het weekend zijn ten minste zeven mensen om het leven gekomen, onder wie een politieagent, en zijn 73 anderen gewond geraakt.

Bij een reeks massale schietpartijen in het weekend in de VS zijn ten minste zeven mensen om het leven gekomen, onder wie een politieagent uit Pennsylvania.

Bij een incident op een parkeerplaats in een buitenwijk van Chicago op zondagochtend werden 23 mensen neergeschoten, waarvan één dodelijk.

Volgens de Gun Violence Archive-website en rapporten van Associated Press werden van 17 tot 18 juni in de VS 7 mensen doodgeschoten en raakten 73 anderen gewond.

De schietpartijen zetten een alarmerende trend voort in de Verenigde Staten, waar moorden en geweld zijn toegenomen sinds de Covid-19-pandemie.

Onderzoekers kunnen het niet eens worden over de oorzaak van de stijging, maar theorieën suggereren dat het geweld wordt veroorzaakt door het enorme aantal wapens in Amerika, door een gebrek aan agressieve politietactieken en een afname van het aantal vervolgingen voor misdrijven met wapens.

Daniel Nagin, hoogleraar openbaar beleid en statistiek aan de Carnegie Mellon University, zegt: “Het lijdt geen twijfel dat er een piek in geweld is geweest. Sommige van deze gevallen lijken alleen maar geschillen te zijn, vaak tussen adolescenten, en die geschillen worden uitgespeeld met vuurwapens, niet met vuisten.”

error: Kopiëren mag niet!