Russische invasie: Situatierapport dag 481
DOOR JORDI BOU

June 19, 2023 – De VN hebben Rusland ervan beschuldigd te weigeren hulp te leveren aan gebieden die zijn getroffen door overstromingen na de vernietiging van de Kakhovka-dam, aangezien Rusland melding maakte van hevige gevechten op drie delen van de frontlinie.

De Verenigde Naties beschuldigden Moskou ervan geen hulp te verlenen aan door Rusland gecontroleerde gebieden van Oekraïne die getroffen waren door de doorbraak van een grote stuwdam die grote stukken land overstroomde en duizenden dakloos maakte.

De verklaring komt op het moment dat de Oekraïense en Russische autoriteiten zeiden dat het dodental als gevolg van de overstroming was gestegen tot 52. Russische functionarissen zeiden dat 35 mensen waren omgekomen in door Moskou gecontroleerde gebieden en het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat 17 waren omgekomen en 31 werden vermist, meldde Reuters. Aan beide kanten zijn meer dan 11.000 mensen geëvacueerd.

Ondertussen zei een door Rusland geïnstalleerde functionaris dat Oekraïne Piatykhatky, een dorp in de zuidelijke regio Zaporizhya, had heroverd en zich daar verschanste terwijl ze onder vuur kwamen te liggen van Russische artillerie.

error: Kopiëren mag niet!